Yogapraktijk Erna van der Sluis Varsseveld
Yoga Erna van der Sluis

Lessen

De lessen worden gegeven in doorlopende groepen, er zijn dus geen groepen voor beginners, gevorderden etc, het is geen prestatie die je moet leveren. Yoga doe je binnen je eigen mogelijkheden, voor jezelf.

De groepen bestaan maximaal uit zeven personen. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan dynamische yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Er zijn yogamatten, kussens en dekens aanwezig.

De gewone lessen duren een uur, de intensieve yogales neemt anderhalf uur in beslag. In deze les worden de oefeningen langer aangehouden en is er een lange ontspanning van 20 minuten aan het einde van de les.

De ouderenyoga wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.

Yoga in de zwangerschap

Juist in de zwangerschap is de verbinding tussen lichaam en bewustzijn van belang. Het lichamelijk en geestelijk welbevinden van de moeder, is een voorwaarde voor de gezondheid van het kind. Bij de zwangerschapsyoga staat de beleving van de zwangerschap centraal. Er wordt veel aandacht besteed aan de adem. Concentratie, kracht en ontspanning zijn thema`s die aan bod komen. Door de verschillende ademgebieden te leren kennen, ervaart de zwangere vrouw een breed bereik van haar adem en haar mogelijkheden.

Men kan beginnen met zwangerschapsyoga vanaf de dertiende zwangerschapsweek en doorgaan tot het einde van de zwangerschap.

Iedere laatste dinsdag van de maand zal i.o. met de groep een partnerles worden gegeven, waarin aandacht besteed wordt aan de manier waarop de aanstaande vader zijn vrouw kan bijstaan in de zwangerschap en tijdens de bevalling.

In de maanden juli en augustus is er géén gewone yoga, de zwangerschapsyoga gaat gewoon door, m.u.v. twee weken zomervakantie.

Aangesloten bij de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland
VVYN